Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

День працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітній день авіації і космонавтики.

Дата: 12.04.2024 13:46
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

 

 

Шановні жителі !

Щороку в Україні 12 квітня відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітній день авіації і космонавтики.

Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці зокрема й українських вчених та конструкторів – геніїв світового масштабу. Серед них – наш видатний земляк Сергій Корольов, який став головним конструктором ракетно-космічних систем! А першим українським космонавтом, котрий здійснив політ у космос 19 листопада 1997 року, є Леонід Каденюк. Тоді ж у всесвіті вперше побували державний герб, український прапор та пролунав гімн незалежної України.

Наша держава входить  до топ-5 країн за кількістю космічних запусків. Саме на українському підприємстві було сконструйовано та виготовлено понад 400 штучних супутників Землі.

Попри серйозні виклики сьогодення, які постали перед нашою країною, і вчені і конструктори продовжують розвивати та вміло використовувати потенціал ракетно-космічної галузі, докладають максимум зусиль задля реалізації стратегічних проєктів, безпеки та захисту національних інтересів, що наближає Україну  до Перемоги!

Щиро вітаємо всіх ветеранів, фахівців галузі, конструкторів та інженерно-технічних працівників, вчених та верстатників, усіх, хто примножує славу України своєю наполегливою працею у сфері виробництва ракетно-космічної продукції і дослідження мирного космосу з професійним святом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь