Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Весняна обробка саду від шкідників і хвороб.

Дата: 04.03.2024 14:12
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

З настанням весни в саду починаються стрімкі зміни: прокидаються не тільки рослини, але й шкідливі комахи і збудники різних захворювань. Щоб запобігти їхній появі та активності, зберегти дерева здоровими і зібрати щедрий врожай, необхідно своєчасно та правильно провести догляд за садом і весняну обробку рослин.

Важливим етапом весняних робіт в саду є захист рослин від збудників хвороб і комах-шкідників. Найпростіший спосіб впоратися з цим завданням — обприскування спеціальними розчинами, хімічними та біологічними препаратами. Щоб зусилля з профілактики та захисту принесли бажаний результат і ви не залишилися без врожаю, також важливо провести обробку рослин в правильний час.

Коли починати обробку саду.Точної дати для початку обробки саду навесні не існує — все залежить від клімату і погоди в поточному році. Профілактичні роботи необхідно починати з настанням перших теплих днів, продовжити захист і догляд до моменту зав'язування плодів. Шкідники та хвороботворні мікроорганізми активні в різний час, тому обробляти рослини необхідно в кілька етапів.

До того ж перед початком обробки необхідна попередня підготовка фруктового саду:

обрізка сухих і пошкоджених гілок;

уважний огляд крони на предмет перезимувалих шкідників;

очищення стовбурів від потрісканої кори, наростів і неприродного нальоту;

очищення та обробка пристовбурних кіл;

побілка дерев для захисту їх від шкідників, які ховаються в корі.

Після можна приступати до обприскування дерев і чагарників від комах-шкідників і хвороб.

Для зменшення чисельності зимуючих стадій шкідників - плодових кліщів, попелиць, медяниць, щитівок, несправжніх щитівок під час набрякання бруньок доцільно провести обприскування плодових культур із застосуванням препаратів 30-Д, 30В у рекомендованих нормах внесення. Для зменшення інфекційного запасу хвороб, передусім, парші, яблуню до розпускання бруньок обробляють мідьвмісними препаратами: блу бордо,ВГ 3,75-5,0кг/га, бордо МК, ВП 15-18кг/га. Проти зимуючих стадій шкідників та інфекції хвороб можна застосовувати препарат брунька, РР 2,0л/га. Хімічний захист саду розпочинається під час набрякання бруньок при температурі не нижче +4˚С. При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись державних санітарних правил та правил техніки безпеки.

Держпродспоживслужба в Закарпатській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь