Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Шановні жителі громади!

Дата: 27.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

   День української писемності та мови перенесли з 9 листопада на 27 жовтня.Згідно з Указом Президента України 455/2023 від 28 липня 2023 року, День української писемності та мови тепер відзначається 27 жовтня.

  День української писемності та мови відзначається  в день пам'яті преподобного Нестора Літописця. Преподобний Нестор-літописець був людиною обізнаною та здобув всесвітнє визнання та славу.  Усесвітню славу Нестору принесла справа усього його життя – участь у літописанні Київської Русі. Він залишив світу безцінний скарб — «Повість минулих літ».

  Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене, виплекане й залишене нам нашими пращурами. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України.Велична і прекрасна українська мова має тисячолітню історію та багаті традиції. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ.За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини та доньки України – Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка й багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини!

Від усього серця бажаю Вам берегти рідне слово і передавати цей безцінний дар наступним поколінням. Впевнений, що наша мова й надалі єднатиме український народ та слугуватиме для всіх нас потужним духовним оберегом. Вітаю всіх з Днем української писемності та мови!  

 

З повагою, Іван Грига


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь