Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Шановні жителі громади!

Дата: 27.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

   День української писемності та мови перенесли з 9 листопада на 27 жовтня.Згідно з Указом Президента України 455/2023 від 28 липня 2023 року, День української писемності та мови тепер відзначається 27 жовтня.

  День української писемності та мови відзначається  в день пам'яті преподобного Нестора Літописця. Преподобний Нестор-літописець був людиною обізнаною та здобув всесвітнє визнання та славу.  Усесвітню славу Нестору принесла справа усього його життя – участь у літописанні Київської Русі. Він залишив світу безцінний скарб — «Повість минулих літ».

  Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене, виплекане й залишене нам нашими пращурами. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України.Велична і прекрасна українська мова має тисячолітню історію та багаті традиції. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ.За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини та доньки України – Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка й багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини!

Від усього серця бажаю Вам берегти рідне слово і передавати цей безцінний дар наступним поколінням. Впевнений, що наша мова й надалі єднатиме український народ та слугуватиме для всіх нас потужним духовним оберегом. Вітаю всіх з Днем української писемності та мови!  

 

З повагою, Іван Грига


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь