Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Свідоме споживання електроенергії – вибір на користь себе і країни

Дата: 27.09.2023 11:58
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Ми входимо у холодний сезон тривалістю в місяці, коли споживання електроенергії сягає пікових значень. Усі люди проживають його однаково в плані потреб, проте по-різному в плані ставлення до ключового ресурсу – світла.

Свідоме споживання – це не просто гарний вислів чи тренд! Це те, що від маленьких дій поступово стає гарною й результативною  звичкою.

Група компаній Tolk підготувала перелік нескладних для втілення порад, які допоможуть вам раціонально використовувати електроенергію у холодний сезон, відчувати себе добре і, при цьому, полегшувати роботу енергосистеми країни:

  • вимикайте світло у кімнатах, у яких не перебуваєте;
  • використовуйте енергозберігаючі лампи та енергоефективну побутову техніку класу «А ++», який є найбільш енергоощадним;
  • за можливості, вмикайте пральні й посудомийні машини в режимі повного завантаження (при неповному завантаженні перевитрати електроенергії сягають 10-15%). Також щодо пральних машин: вмикайте їх на режимі 30- 40 градусів. Вища температура доцільна виключно у разі сильних забруднень;
  • своєчасно видаляйте накип у чайнику, адже чайник із накипом проводить тепло у десятки разів гірше;
  • не вмикайте багато приладів, які працюють від електрики, одночасно (не враховуючи ті, які підключені на постійній основі);
  • намагайтеся обмежувати споживання електроенергії у пікові години доби: з 19 до 23. Звісно, світло в оселях у цей час найбільш затребуване, проте іноді ви можете, наприклад, переносити прання, прасування чи заряджання пристроїв на інший час – це дійсно допоможе.

 

Цікавий момент: для того, щоб 12 годин щодня протягом року горіла одна лампа потужністю 100 Вт, необхідно спалити близько 180 кг вугілля, внаслідок чого в атмосферу буде викинуто 425 кг СО2.

Когось це вразить, комусь це ні про що не скаже, та запевняємо – це значний рівень викиду, враховуючи, що йдеться лише про одну лампочку.

Енергозбереження – це не про обмеження власних потреб, а лише варіант раціонального використання енергоресурсів, зменшення платіжок за комунальні послуги і збільшення обсягу корисної роботи ваших електроприладів.

 

В осінньо-зимовий сезон через значне зростання рівня споживання електроенергії зростають і суми в квитанціях. Тому радимо погасити наявні  борги до періоду пікового споживання електроенергії.

Залишаємо посилання для зручної оплати через онлайн-кабінет:

https://bitly.ws/T8kV

Памʼятайте, що оплатити частину завжди краще, ніж не зробити нічого.

 

Можливі варіанти оплати рахунків:

  • на касах у відділеннях банків та Укрпошти;
  • через платіжні термінали;
  • через електронну абонентську книжку;
  • онлайн на сайті Tolk.ua;
  • через онлайн-сервіси для оплати рахунків.

 

Хай усім буде світло!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь