Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2023 00:49
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

  22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. З метою   всенародного   вшанування  пам'яті  синів  і  дочок українського народу,  полеглих   під   час   Великої   Вітчизняної війни   1941 - 1945    років,   їх    подвигу    та    жертовності , на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці,  Збройних  Сил  і  жертв  нацистських переслідувань , указом Президента України 17.11.2000 року, установлено День  скорботи  і  вшанування  пам'яті  жертв  війни  в Україні, який відзначається  щорічно 22 червня. Цього дня       на будинках та спорудах органів та установ державної влади  приспускається  Державний  прапору України із чорними стрічками.

   Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу. У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

   Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

   Тому цього дня, 22 червня, вшануймо пам’ять всіх, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні!

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь