Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

З Днем матері

Дата: 12.05.2023 09:57
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Мамо, мамо, вічна і кохана,

Ви пробачте, що був неуважний,

Знаю, ви молилися за мене

Дні і ночі сива моя нене…

                             Микола Луків

 

     Щороку другої неділі травня в Україні відзначають День Матері. Це свято є близьким і дорогим для нас. В душі кожної людини живе любов до матері в троїстому єднанні: любов до Матері Божої, яка завжди нас оберігає, любов до рідної мами, якій завдячуємо своїм життям, та любов до рідної землі, до своєї держави – України.       

      З метою привернення уваги громадськості до української родини, виховання сімейних цінностей і шанобливого ставлення до жінки-матері як невтомної і самовідданої берегині звичаїв, традицій, духовності, для поглиблення знань здобувачів освіти з історії та культури Українського народу, виявлення й підтримки обдарованих дітей, популяризації учнівської творчості, напередодні Дня Матері в закладах загальної середньої освіти Нижньоворітської сільської ради з 21 по 28 квітня 2023 р. відбувся  шкільний етап конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами».

     Для участі в ІІ етапі Конкурсу подані роботи школярів - переможців І етапу в номінаціях на кращий літературний твір (вірш, лист) та кращий твір образотворчого мистецтва.

     Конкурсні роботи переможців (І місце) у кожній номінації надіслані на обласний етап Конкурсу: до болю щемливий лист «Матусі в небеса»   п’ятикласника  Калитича Владислава з Абранської гімназії (керівник – Щербей У.В.); «Лист до мами» юної поетеси нашого краю -  десятикласниці Нижньоворітського ЗЗСО   І-ІІІ ст. Волошин Марії (керівник - Стасик Н.І.); кращий твір образотворчого мистецтва «І мама, як свята молитва…» Довганинець Анастасії, семикласниці  Нижньоворітського ліцею (керівник – Понзель В.І.).

    Виставку-конкурс  кращих творів образотворчого мистецтва організовано у фоє відділу ОМСКТОЗ.

  Тож низько вклоняємось Вам, Мами - за Ваші турботи, терпіння, витримку і дивовижну мудрість, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, щохвилини молитеся за синів і доньок на передовій, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких!

    Ви - берегині українського народу. Спасибі Вам за все. Живіть щасливо і довго! Зі святом !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь