Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

Як боротися з борщівником Сосновського.

Дата: 25.05.2021 12:55
Кількість переглядів: 7133

Фото без опису

Щороку навесні на Закарпатті вздовж доріг та на узбережжі річок з’являється небезпечна рослина – борщівник Сосновського. Він швидко розкидає своє велике листя – лопухи, становлячи загрозу здоров’ю краян. Тому необхідно регулярно вживати заходів для запобігання його поширенню.

Найбільш ефективними методами знищення борщівника Сосновського, доведеними на практиці, є:

- систематичне підкошування, щоб не дати утворитися суцвіттю; особливо ефективним є підрізання кореневої шийки на глибині 8-12 сантиметрів;

-  хімічний спосіб, який потрібно використовувати навесні на початку вегетаційного періоду у фазі розетки або після весняного скошування при появі дружніх сходів у фазі розетки. Проти борщівника рекомендують застосовувати препарати гліфосатної групи. За період від весни до осені хімічний обробіток необхідно проводити 2-3 рази в міру відростання нових рослин. Застосування гербіцидів проводиться відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», при цьому слід суворо дотримуватись регламентів застосування і санітарних правил.

Що не можна робити, знищуючи борщівник Сосновського:

- скошувати рослини в період закінчення цвітіння і на початку дозрівання плодів, оскільки це не дасть потрібного ефекту.

- допускати скошування в момент осипання насіння з рослини, тому що це сприятиме більшому його розмноженню.

Вчасне скошування борщівника Сосновського обов’язково дасть результат!

Зважаючи на те, що борщівник Сосновського спричиняє опіки при контакті з людиною, всі роботи з його знищення слід проводити у захисному одязі.

 

 

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Закарпатській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь