A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньоворітська громада
Закарпатська область, Мукачівський район

«Тільки не мовчи!»

Дата: 20.05.2021 16:05
Кількість переглядів: 259

 

Проєкт  захисту  дітей   від сексуального насильства   реалізується МБО "Служба порятунку  дітей" за ініціативи  уповноваженого Президента України з прав дитини. За даними дослідження Ради Європи кожна  п’ята дитина в Європі   стає жертвою сексуального насильства. За даними  Національної  поліції  України, за минулий  рік  від сексуального насильства постраждало 410 дітей. Цього року вже 70 дітей в Україні постраждали від цього злочину. Про те правоохоронні органи зазначають, що ця цифра – лише десята частина від кількості злочинів. Адже часто насильство здійснюється в сім’ї близькими до дитини особами. Часто факти насильства приховуються. Діти, як страждають від насильства, а також дорослі, які підозрюють насильство, не знають, як діяти в таких ситуаціях.
Сексуальне  насильство над дітьми – проблема набагато  ближча до кожного із нас, ніж може здаватися. Адже за даними Ради Європи, кожна 5-та дитина страждає  від сексуального насильства, а кожна 3-тя – ніколи  нікому про це не розкаже! 80% злочинців – це знайомі дитині люди.
Домашнє насильство існує у всіх без винятку соціальних  групах, з ним стикаються незалежно від рівня доходів, освіти й положення у суспільстві, тому важливо вміти, в тому числі й самостійно, протистояти такій агресії в сім’ї. А також – це травма для дитини, яка негативно впливає на її фізичне, емоційне здоров’я та розвиток. Діти, як губки, “вбирають” від батьків сімейні моделі поведінки.

«Здорове суспільство – це те, яке не робить вигляд, що проблеми не існує, не ігнорує  насильство та робіть все можливе, аби це не відбувалося. Тому якщо  ви стали свідком  насильства, не проходьте  повз та не ігноруйте  побачене/почуте – щонайменше викличте   поліцію.

Лінія підтримки МБО «Служба порятунку дітей» 0930635343



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь